Tips klassieke nagellak

Zorg voor schone nagels
Het is belangrijk dat je nagels goed schoon zijn voordat je je nagels gaat lakken. Dus vijl je nagels in model, druk je nagelriemen zorgvuldig weg en polijst je nagels met een polijstvijl.

Gebruik altijd een base coat

Om te voorkomen dat je natuurlijke nagels verkleuren is het belangrijk om altijd base coat te gebruiken. Zeker wanneer je felle of donkere kleuren gebruikt, kunnen je nagels geel uitslaan als je dit niet doet. Dat is zonde, want het is lastig te herstellen. Base coat heeft nog een andere functie: het zorgt ervoor dat de kleur die je er overheen doet beter uitsmeert en dat het mooier en beter dekt.

Wees lief voor je nagels, niet (te veel) buffen

Vijl je nagelplaat (ook wel buffen genaamd) niet of niet te vaak. Je nagelplaat wordt hier erg dun van en dat maakt je nagels kwetsbaar. Je nagels zullen zachter worden en sneller spijten en scheuren. Gebruik liever de Ridgefiller Base Coat om oneffenheden te verminderen.

Voorkom afbladderen met top coat
Top coat zorgt ervoor dat je nagellak niet afbladdert en langer mooi blijft. Probeer eens de GELACTIC Top Coat van Alessandro. Deze top coat is echt super. Het sluit de kleurlak mooi in en geeft je nagels een enorme stevigheid.

Ongelukje

Voorkom nagellak op je huid en nagelriemen. Dit staat tenslotte onverzorgd. Veeg gemorste lak dus altijd weg. Doop een puntje van een tissue of een houten bokkepootje in wat nagellakremover en verwijder hiermee het gemorste lakje.

Nagellak verwijderen
Gebruik voor het verwijderen van je nagellak aceton-vrije remover. Dit is beter voor je nagels en voor je huid. Smeer na het verwijderen van je nagellak, je nagels in met een nagelcrème of -olie.

Ook non-nagellak periodes

Hoe dol wij bij Roze en Zo ook zijn op nagellak, het is gewoon belangrijk om je nagels soms ook even wat rust te gunnen. Af en toe helemaal niks op je nagels zorgt ervoor dat je nagels weer goed kunnen ademen en dat ze gezond blijven. Gebruik in die periode, naast een handcrème ook een voedende nagelcrème of -olie.

Bewaar nagellak op een koele plek en lak niet in de zon

Door warmte in de zomer wordt nagellak altijd wat stroperig en dat maakt het moeilijker om een mooi eindresultaat te krijgen. Bewaar je nagellak op een koele plek. Je kunt het bijvoorbeeld in de koelkast zetten of anders ergens in een la waar de zon niet vol op staat.

Laat lichte kleuren mooier uitkomen

Lichte kleurlakken zijn soms lastig om mooi te lakken. Ze zijn vaak erg transparant en geven niet het resultaat wat je verwacht. Lak je nagels eerst met een witte lak en daarna pas de kleurlak. Je zult zien dat je kleurlak dan veel mooier uitkomt.

Verzorg je handen en vingers

Door je handen en vingers goed te verzorgen, zorg je er al sneller voor dat je handen er ook mooi en verzorgd uitzien. Nagellak staat dan altijd mooier! Vijl je nagels regelmatig en duw je nagelriemen terug. Verzorg je handen door ze in te smeren met een voedende hand- en nagelcrème.


Scroll To Top